آخرین شماره نشان های ماندگار

نشریه نشان های ماندگار

حامد رحیمی؛ مدیرعامل گروه ساختمانهای مارکدار

الگوی رفتاری نوین در برندسازی صنعت ساختمان

اتفاق بسیار مهمی که امروزه با آن مواجهیم، تغییر الگوی خریداران می‌باشد. ملاک‌های خرید آدم‌ها فرق کرده و بنابرین لازم است که بتوانیم نوع نگاه و دانش خودمان را نسبت به یک سری موارد تغییر بدیم. رقابت در صنعت ساختمان روز به روز سخت‌تر می‌شود، بسیاری از مخاطبان بخاطر اینکه بتوانند به اعتماد و مقبولیت برند تکیه کنند و با خیال راحت خرید کنند بدنبال خرید ساختمان‌های مارک‌دار هستند. بنابرین ساختمان‌ها باید به سمت مارکدار شدن حرکت کنند، مارکدار شدن یعنی دیده شدن و نفوذ و رسوب کردن در ذهن و قلب مشتریان.
امروز عواطف و احساسات و نگرش مشتریان در خریدهایشان اهمیتی دو چندان پیدا کرده است، اگر بخواهیم مثالی خارج از صنعت ساختمان بزنیم در گذشته اگر به رستورانی میرفتیم، و به ما غذای با کیفیت و قیمت مناسب می‌دادند همین برای ما کافی بود ولی امروزه این مسئله فرق کرده و متفاوت از قبل شده. امروزه تمامی رستوران‌ها بدنبال ایجاد خلاقیت و تجربیات خوب می‌باشند بگونه‌ای که بتوانند در ذهن و قلب مشتریانشان جا باز کنند.کافی‌ست آخرین تجربه‌هایی که از رستوران‌های خوبی که داشته‌اید در ذهن خودتان مرور کنید.
در هر صنعتی برندشدن الزامات خاص خودش را دارد که با رعایت آن‌ها، به برند قدرتمندی تبدیل خواهد شد. در این مقاله به بررسی ۸ پارامتر اساسی این حوزه می‌پردازیم.

۱-  توجه ویژه به انتخاب لوکیشن و محل ساخت آن
برای ساخت یک ساختمان مارکدار می‌بایست یک موقعیت جغرافیایی جذاب به جهت قرارگیری در مناطق شهری سطح بالا، میزان مجاورت با فضای سبز عمومی، دارا بودن چشم انداز مطلوب، نورگیر بودن تمامی واحدها و خلوت بودن معابر جانبی آن انتخاب شده باشد. همچنین مجاورت یک ساختمان مارکدار مسکونی با مراکز آموزشی، مدارس و یا مراکز تجاری و اداری، به سبب مزاحمت‌هایی در پی آنها، بی شک از جذابیت سکونتی پایینی برخوردار می‌باشد. ضمنا آراستگی و زیبایی ظاهری محله نیز حائز اهمیت است.

۲-  دسترسی مناسب
دسترسی به وسایل نقلیه عمومی اعم از مترو، اتوبوس، تاکسی یک اصل بسیار مهم در انتخاب محل ساخت یک ساختمان مارکدار مسکونی می‌باشد. برآورد تناسب فاصله از خیابان‌های اصلی، مراکز خرید، مراکز درمانی و سایر مجموعه‌های خدماتی شهری یکی از ارکان اصلی در انتخاب زمین ساخت برای یک ساختمان مارکدار محسوب می‌شود.

۳-استفاده از برندهای معتبر داخلی و خارجی در بخش‌هایی همچون آسانسور، درب و پنجره‌ها، سرویس‌ها، تاسیسات همگی به ارزشمندی و خاص بودن شما کمک خواهد کرد.

۴-داشتن امکانات رفاهی در یک ساختمان مارکدار یک اصل اساسی مهم تلقی می‌شود. فضای کافی برای پارکینگ هر واحد، وجود یک لابی مجلل و باشکوه با سقفی بلند، استخر، سونا، جکوزی، سالن ورزشی (جیم)، سالن‌های سرگرمی از جمله بیلیارد، بولینگ، سالن اجتماعات، کتابخانه، سالن ماساژ و اسپا، روف گاردن و …
از دیدن سنگ‌های نصب شده در کف سالن و دقت در زیبایی المانهای کار شده در لابی تا نصب بی‌نقص و صحیح سیستم آشپزخانه و یک دست بودن سطوح کار شده در سرویس‌های بهداشتی، سیستم یکپارچه و بی‌عیب و ایراد برق و الکترونیک تا لوله کشی‌ها و سیستم مکانیک و تهویه می‌توان پی به تبحر مجریان و نصابان شاغل در آن پروژه مارکدار برد. بی‌شک دیدن این میزان تناسب و هماهنگی در نصب متریال‌ها در ساختمان تا حدودی قابل تعمیم به کیفیت مقطع سفت کاری است. به طوری که شاید بتوان روی استاندارد بودن فونداسیون و اسکلت آن ساختمان حساب کرد. بنابراین توجه خریدار به کیفیت اجرا قطعاً نقطه مقابل بی‌کیفیتی حاصل از استفاده‌ ابزارهای دکوراتیو بزک گونه جهت حواس پرتی در هنگام بازدید و خرید می‌باشد.

۵-  خلاقیت چشمگیر در طراحی حجم کلی پروژه و رعایت تناسبات اصولی معماری در نمای آن
طراحی و اجرای یک نمای زیبا و منحصر به فرد یکی از مهمترین المان‌های ساخت در ساختمان‌های مارکدار می‌باشد. نما اغلب مهم ترین جنبه از نقطه نظر طراحیست، زیرا نما چارچوب کار برای طراحی بقیه اجزای ساختمان را مشخص می‌کند. از دیدگاه مهندسی ساختمان نیز، نما با توجه به تاثیر آن بر بهره‌وری انرژی از اهمیت زیادی برخوردار است. انتخاب نمای کلاسیک، مدرن و یا تلفیقی از این دو قبل از هر چیز به روحیات و سلایق شخصی و صد البته ذائقه کلی بازار بر می‌گردد. یک سردر ورودی با شکوه می‌تواند حس خوشایندی از تملک یک واحد را در یک پروژه برای خریداران آن به همراه آورد.

۶- رعایت مسئولیت اجتماعی در زمان ساخت پروژه
بی‌شک هر فعالیت تولیدی تبعاتی مخرب برای محیط زیست اطراف خود می‌تواند به همراه داشته باشد. در این میان تولید و ساخت یک ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شایسته است سازنده یک ساختمان مارکدار در مقام جبران اینگونه پیامدها، اقداماتی فارغ از هرگونه انتفاع مالی شخصی برای خود و به صورت عام المنفعه در حین ساخت انجام دهد. کور نکردن قناتی که در زیرزمین پروژه وجود داشته و زه‌کشی فونداسیون و هدایت مسیر آن جهت خروج از ضلع دیگر زمین، عدم قطع درختان و تخریب فضای سبز قبلی زمین ملک حدالامکان، توسعه فضاهای سبز عمودی در طراحی ساختمان، بسترسازی و ایجاد زیر ساخت‌هایی جهت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در ساختمان، عایق بندی‌های موثر جهت جلوگیری از اتلاف انرژی در واحدها، رعایت ایمنی و بهداشت به صورت جدی برای کارگران در هنگام ساخت پروژه و … مواردی هستند که ساخت یک ساختمان مارکدار را از غیر مستثنی می‌کند.

۷- با تجربه و قدرتمند بودن برند سازنده آن
ساختمان‌های مارکدار قطعا حاصل مجموع تجارب یک گروه ساختمانی در طی سال‌ها فعالیت در این حوزه است. بی شک تجربه یک سازنده جلوی تکرار اشتباهات وی را در پروژه‌های آتی می‌گیرد و متدهای به‌روزتری را پیش پای وی می‌گذارد. از سوی دیگر قدرت برند وی که در پی سالیان متمادی اعتباری دو چندان را برای او به ارمغان آورده است تمامی نوآوری‌های تکنولوژیکی و به‌روز را به سمت پروژه وی می‌کشاند و بازرگانان و تولید کنندگان موفق متعاقب تلاش جهت همکاری با وی جدیدترین دست آوردهای خود را نا خودآگاه به پروژه آن سازنده هدایت می‌نمایند. در این میان خلاقیت یک سازنده در ساخت و ابتکار عمل یک سازنده نقشی مهم در هرچه موفق‌تر بودن ساخت یک ساختمان مارکدار محسوب می‌شود.
۸-  مطلوبیت نقشه و پلان داخلی واحدهای آن
یک نقشه مناسب هنگامی که جهت بازدید وارد آپارتمان می‌شوید خود را به خوبی نشان می‌دهد، همینکه به چیدمان ذهنی اسباب و اثاثیه کلی خود در حین بازدید از داخل واحد می‌پردازید و فضایی پرت و بی‌استفاده باقی نمی‌ماند و یا اتاق خواب ها ناگونیا نیستند و ستونی، فضایی از واحد را غیر کاربردی ننموده، خود نشان از یک پلان معماری شده و موثر دارد. در نهایت تناسب فضاها با هم و هماهنگی قرارگیری اتاق‌ها، سرویس‌ها، آشپزخانه و سالن‌ها در واحد مذکور مهر تاییدی بر مارکدار بودن واحد مذکور می‌باشد.
برای اینکه به یک برند قدرتمندی تبدیل شویم. بایستی بتونیم خودمان را در ذهن و قلب مشتریان‌مان جا کنیم و این امر بدون یک برنامه‌ریزی منسجم و یکپارچه برندسازی امکان پذیر نخواهد بود. یکی از مهمترین خروجی‌های برندسازی این است که فروش قبل از نقطه خرید اتفاق بیافتد، مطمئنا خواهید پرسید چگونه ؟
افراد در مواجهه با یک برند معتبر خیلی به جزئیات فکر نمی‌کنند و راحت‌تر متقاعد می‌شوند تا خرید کنند. چون معتقدند آن برند برای رسیدن به آن نقطه آزمایشات بسیاری را پشت سرگذاشته و در آن موفق شده است. پس قابل اعتماد است.
در برندسازی؛ مجموعه‌ای از تمایزات را در سبک کاری شما بوجود می‌آید که خاص شما باشد و همین تمایزات باعث به یادماندنی شدن نام‌تان و توصیه شما به دیگران می‌شود.

پاسخی بگذارید