آخرین شماره نشان های ماندگار

نشریه نشان های ماندگار

ساختمان با نمایی ضد آلودگی هوا

امروزه آلودگی هوا یکی از نگران‌کننده‌ترین چالش‌های جهان مدرن به‌شمار می‌رود؛ تا جایی که دانشمندان را وادار به ارائه‌ی راه‌حل‌های خلاقانه‌ای برای مبارزه با این مسئله کرده است.

دانشمندان به تازگی بتونی ساخته‌اند که مانند یک دستگاه تصفیه‌ی هوا عمل می‌کند. این ترکیب منحصربه‌فرد طوری طراحی شده است که هوا از میان آن عبور می‌کند و حدود ۴۵ درصد از ذرات اکسید نیتروژن (گاز بسیار خطرناکی که از خودروها منتشر می‌شود) را جذب می‌نماید. این خاصیت، به دلیل وجود اکسید تیتانیوم در ترکیبات این بتون است.

عملکرد دی‌اکسید تیتانیوم شبیه کاتالیزور در یک واکنش شیمیایی است. هنگامی که نور فرابنفش موجود در نور خورشید به آن می‌تابد فعال می‌شود. عملکرد آن بدین صورت است که اکسید و دی‌اکسید نیتروژن موجود در ذرات آلوده‌کننده‌ی هوا را به نیترات‌های بی‌ضرری تبدیل می‌کند که به راحتی با بارش باران از روی سطح بتون شسته می‌شوند. در ارتباط با مواد حاصله از این واکنش نگرانی وجود ندارد زیرا نوعی نمک خنثی است که هیچ‌گونه تأثیر منفی بر محیط اطراف ندارد.

مزیت دیگر این نوع بتون، این است که فعل و انفعالات شیمیایی آن با هوای اطراف، باعث تجزیه شدن کثیفی و پاک شدن گرد و غبار از روی سطح نیز می‌شود. به همین دلیل از نظر ظاهری نیز به‌عنوان بتون ضد آلودگی شناخته می‌شود. همچنین، از قسمت‌های بازیافت سنگ مرمر و گرانیت به‌عنوان سنگ‌دانه در این نوع بتون استفاده شده که سبب سازگاری بیشتر آن با محیط زیست شده است.

خوشبختانه نمونه‌های اجرا شده‌ی این بتون در اقصی‌نقاط دنیا به چشم می‌خورد.

به‌طور مثال؛ ساختمان «پالازو» در ایتالیا که نخستین بار برای نمایشگاه میلان اکسپو ۲۰۱۵ میلادی ساخته شد و به خاطر منافعی که برای حفظ محیط زیست اطراف خود داشت، پس از پایان نمایشگاه نیز همچنان پابرجا ماند. با این نوع بتون جذب‌کننده، هوای اطراف تمیز و عاری از هرگونه آلودگی هوا خواهد شد. معماری زیبای این ساختمان نیز در نمایشگاه سال ۲۰۱۵ در میلان ایتالیا تبدیل به نمونه‌ای برجسته شد.

حدود ۹۰۰۰ مترمربع بتون نما برای پوشاندن این ساختمان مصرف شد که متشکل از ۹۰۰ پانل بتونی بود. ساخت این ساختمان با همیاری شرکت ایتالسیمنتی، تولیدکننده‌ی سیمان، بتون آماده و سنگ‌دانه محقق شده است. این شرکت از پیشروان در صنعت سیمان بیودینامیکی (زیست‌محیطی پایدار) است. امید است که در آینده‌ی نه چندان دور، شاهد استفاده از این نوع بتون در نمای ساختمان‌ها در کشور عزیزمان ایران باشیم.

 

Palazzo Italia in Milan

Italian architectural firm, Nemesi & Partners, has revealed its award winning plans to clad Palazzo Italia in Milan with

a smog-filtering facade. The unique pavilion is made of a  special air-purifying cement created by Italcementi and will stretch over 9,000 square meters ,requiring an estimated 2,000 tonnes of cement to accomplish the feat.l

“The entire outdoor surface and part of the interiors will consist of i.active Biodynamic cement panels,” says Italcementi. “In direct sunlight, the active principle contained in the material ‘captures’ certain pollutants present in the air and converts them into inert salts, helping to purify the atmosphere from smog.”l

Some 80 percent of this air-purifying cement is made from recycled materials, such as scraps from Carrara marble. The Palazzo is fitted with a photovoltaic glass rooftop to generate solar energy during the day.l

 according to city plans, this cement facade is set to become a permanent feature.l

پاسخی بگذارید