آخرین شماره نشان های ماندگار

نشریه نشان های ماندگار

سهم ۴ میلیارد دلاری واحدهای صنعتی از صادرات

 

محسن صالحی نيا؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت سهم صادرات واحدهای صنعتی را ۴ میلیارد دلار اعلام کرد.

به گزارش نشانهای ماندگار، در حالی سهم واحدهای صادراتی۴ میلیارد دلار اعلام می شود که سهم صادرات صنعت ساختمان بدلایل مشکلات جاری اقتصادی-صنعتی در حد انتظار نیست…

محسن صالحی نیا در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره آخرین وضعیت فعالیت شهرک‌های صنعتی توضیح داد و گفت: حدود ١١٠٠ شهرک و ناحیه صنعتی داریم که براساس آخرین آمار سال گذشته سهم صادرات این واحدها ٤ میلیارد دلار بوده است.  ۸۱۰ شهرک و ناحیه صنعتی در حال بهره برداری هستند که از این تعداد ۵۰۰ مورد شهرک صنعتی و ۳۱۰ مورد ناحیه صنعتی است، همچنین ۹ منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارند.

صالحی‌نیا اضافه کرد: ۹۸۵۰ واحد صنعتی نیز راکد هستند که امسال برای ۱۳۵۰ واحد با هدف برگشت مجدد به چرخه تولید برنامه ریزی شده است.

معاون وزیر صنعت با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳۶۵۰ واحد فعال داریم، خاطرنشان کرد: از این میزان ۱۳۸۰۰واحد معادل ۴۰ درصد کل واحدها با ظرفیت ۵۰ درصد، ۱۰ هزار واحد معادل ۳۰ درصد کل واحدها با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد و ۳۰ درصد باقیمانده نیز با ظرفیت ۷۰ و بیش از ۷۰ درصد فعالیت می کنند.

او درباره اشتغال این واحدها بیان کرد: ۸۱۰ هزار نفر در واحدهای فعال و ۱۸۰ هزار نفر در واحد‌های غیر فعال مشغول به کار هستند.

صالحی نیا با اشاره به ایجاد ۴۶۶ خوشه صنعتی اظهار داشت: این خوشه ها در ۹۷ پروژه متفاوت در حال فعالیت هستند، ۴۰ پروژه هم اکنون در دست اجراست و در سنوات آتی به خوشه های آن اضافه می شود.

او با اشاره به اینکه ما بیش از ۳۳ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی را برای شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی مورد حمایت قرار داده ایم، گفت: این واحدها به شکل کنسرسیوم، خوشه و یا انفرادی در این نمایشگاه ها شرکت می کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: برای تامین مواد اولیه واحد ها با عنایت به فعال بودن صنایع بالا دستی همچون پتروشیمی، فولاد، مس و…، در کشور، در برخی بخش ها با مشکلات هم مواجه هستیم که طی رصد های انجام گرفته از سوی شرکت شهرک های صنعتی استان ها موارد احصاء و در حال اقدام هستیم.

صالحی نیا گفت: در شهرک های صنعتی ایران بالای ۹۹ درصد واحدهای مستقر از بخش خصوصی هستند.

او ادامه داد: با توجه به اشتراک نوع مشکلات و مسائل واحدهای صنعتی کشور، برای رفع موانع موجود چند برنامه جامع در دستور کار است که از جمله آن ها می توانیم به اعمال مدیریت روی تامین مواد اولیه وارداتی، تامین کالاها و قطعاتی که ظرفیت نسبی تولید آن در کشور موجود است و همچنین تامین منابع مالی مورد نیاز واحد ها در دستور کار وزارت صمت قرار دارد.

صالحی نیا ادامه داد: با ادامه سیاست های حمایتی داخلی سازی قطعات، شاهد توسعه و افزایش واحد های صنعتی جدید در قالب زنجیره تولیدی در سطح کشور خواهیم بود.

او با اشاره به زمینه فعالیت این واحد های تولیدی توضیح داد: ۱۷ درصد صنایع مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی ایران، در صنایع غذایی، ۲۲ درصد شیمیایی، ۱۳ درصد صنایع کانی غیر فلزی،۲۷ درصد سلولزی، ۵ درصد صنایع نساجی، ۴ درصد برق و الکترونیک، ۲۷ درصد صنایع فلزی و ۶ درصد در صنایع متفرقه فعال هستند.

صالحی نیا از راه اندازی سامانه ارائه خدمات تکنیکی، عارضه یابی و رفع بهبود شرایط کسب و کار واحد های کوچک در سطح شهرک ها و نواحی صنعتی کشور خبرداد و گفت: فعالان و تولیدکنندگان با مراجعه به واحد های ارائه خدمات، می توانند از خدماتی چون عارضه یابی، بهبود شرایط تامین مواد اولیه و راهکارهایی برای کاهش قیمت تمام شده بهره مند شوند.

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به افزایش سرمایه صندوق ضمانت گفت: سرمایه در گردش صندوق ضمانت صنایع کوچک ۱۱۰ میلیارد تومان است و با تدابیر اندیشیده شده به ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

 

لایحه حمایت از کنسرسیوم های صادراتی به زودی به مجلس ارائه می شود

علی اصغر مصاحب؛ معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: به زودی لایحه حمایت از کنسرسیوم های صادراتی به مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران افزود: در طول چند سال اخیر رویکرد سازمان صنایع کوچک، حمایت ویژه از کنسرسیوم های صادراتی در سطح کشور بوده است و هم اکنون ۶۲ شرکت در شهرک های صنعتی و در راستای مدیریت صادرات فعال شده اند.

مصاحب اضافه کرد: لایحه حمایت از کنسرسیوم های صادراتی با همفکری نخبگان و صاحب نظران تشکل های خصوصی و به ویژه اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران به زودی از طریق شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

او توضیح داد: براساس لایحه مذبور، شرکت های مربوطه به رسمیت شناخته می شوند و این اطمینان در بین صاحبان صنایع به وجود می آید که می توانند به صورت قانونی از خدمات این شرکت ها بهر مند شوند.

این مسئول گفت: مرکز مبادله فناوری صنایع کوچک نیز با اشتراک همکاری میان ایران و کره جنوبی و همچنین با کشور چین درحال حاضر فعال است و در راستای توسعه مبادلات فناوری به زودی ۷ گروه از ۷ واحد صنعتی برای آموزش های فناوری به کشور آلمان اعزام خواهند شد.

 

ضمانت ۲۱۴ میلیارد تومان تسهیلات صنایع کوچک در سال گذشته 

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت: در سال ۹۷ و در مجموع ۲۹۳ فقره ضمانت نامه صادره، تسهیلات صنعتی بالغ بر ۲ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال که مورد درخواست واحدهای کوچک و متوسط صنعتی در سطح کشور بوده است را ضمانت کرده ایم.

محمدحسین مقیسه به سرمایه ۱۱۰ میلیارد تومانی فعلی صندوق اشاره کرد و افزود: پیشنهاد این صندوق افزایش سرمایه آن به ۵۰۰ میلیارد تومان بود تا بتواند دست کم پنج برابر این رقم ضمانت نامه صادر کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک اعلام کرد: از ۴ ماه ابتدایی امسال و در قالب صدور ۷۰ فقره ضمانت نامه بیش از ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات درخواستی را مورد ضمانت قرار دادیم .

به گفته وی برپایه رویه های حاکم بر صندوق های ضمات سرمایه گذاری در جهان در شرایط نرمال اقتصادی می توان بین پنج تا ۶ برابر سرمایه موجود، ضمانت نامه صادر کرد.

 

 

 

پاسخی بگذارید